4. izlet SPP-a Brezovo polje Baćin dol

Kako smo i najavili, u nedjelju 08.05.2016. godine odhodali smo i četvrti izlet u našem trećem krugu obilaska Slavonskog planinarskog puta. Kad to sad čitam, ispada da smo jako uporni jer gazimo već treći krug od 310 kilometara! Također, uviđamo da stječemo iskustvo i sad već poprilično dobro poznajemo sve prepreke i zamke koje nas očekuju na pojedinoj dionici. Tako smo i sada hodanje započeli razmišljajući kako ćemo se na kraju spustiti u Baćin dol jer su markacije od pašnjaka iznad sela do samog sela prošlih godina bile vrlo komplicirane, odnosno odsutne na ključnim mjestima. E, tu smo se iznenadili - planinari PD Sokolovca iz Požege obnovili su markacije i postavili nove putokaze pa smo se bez problema spustili u selo. 
Dakle, standardna ekipa punog autobusa, cca 70 planinara, iz ovog dijela Slavonije opet je uživala u lijepom danu, prelijepim vidicima  i ugodnom i veselom društvu kroz pet sati hoda s jednom podužom pauzom na Strmcu.  Na Strmcu smo zatekli popriličnu gužvu - brojniji od planinara bili su biciklisti, a bila je i nekolicina mladih penjača koji su se okušavali u penjanju na umjetnoj stijeni.Od Brezovog polja, KT 6 SPP-a, preko izvora Dobra voda na 905m/nm, pa preko Božikovačke kose stigli smo do planinarske kuće Strmac, KT 7 SPP-a. a zatim nastavili još dva sata hoda do sela Baćin dol na cesti Požega - Nova Gradiška. 
Bio je to naš zadnji izlet na Psunju u ovom krugu, sljedećim izletom započinjemo hodanje po Požeškoj gori, a on će biti 05.06.
Pridružite nam se!
Ružica petrović