Papučki jaglaci 2016.g.

BILI  SMO NA   PAPUČKIM  JAGLACIMA  2016.

   U nedjelju 13.03.2016. u 6.45 h krenuli smo busom iz Osijeka, nas 50-ak planinara Zanatlija u Veliku na Papučke jaglace. Premda meteo uvjeti nisu bili idealni-kiša je rominjala, raspoloženje je bilo  veselo.

   Stali smo pola sata na kavu i burek u Našicama i pokupili našeg planinara Zlatka. U 9 h smo stigli u Veliku kod doma Lapjak. Jedna grupa planinara sa Željkom Bastalićem i Damirom Ižakovićem se odmah uputila na Jankovac preko Tauberovih stijena, ukupno 5 h hoda. Mi smo otišli na okupljanje ispred doma Lapjak na čaj i pecivo. Tada je Vlado Obad grupu planinara poveo na Češljakovački vis, oko 6 h hoda.

  Grupu planinara na Šumarski fakultet i Trišnjicu je poveo Saša Pavičić, sveukupno 4 h hoda. Na Šumarskom smo zapalili vatru i uz roštilj se družili s planinarima i izviđačima koji su bili tamo. Kiša je stala.

  U 14 h smo se uputili nazad do doma Lapjak i uz živu glazbu se družili sa planinarima iz cijele Hrvatske, oko 1600 planinara. U 17 h smo krenuli  puni pozitivnih dojmova za Osijek, gdje smo stigli u 19h.

  Zahvalio bih se svim našim planinarima Zanatlije, vodičima i vozaču Anti jer su bili odlični.

Vodič izleta:  Saša  Pavičić

Fotografije

Sl_1Sl_2Sl_3Sl_4Sl_5Sl_6