PPP 2015.g.

U nedjelju 26. travnja 2015. u organizaciji HPD ZANATLIJA održan je 16. po redu Podunavski pješački put (PPP).
Kako je to jutro osvanuo pomalo oblačan ali idealan dan za hodanje, bus APP-a bio je krcat malim i velikim planinarima. Vozilo HGSS-a dobilo je prvi i zadnji, lagani zadatak  prevesti neke od njih do Mišinog Brda.
Nakon kratke vožnje do Mišinog Brda , veliki broj planinara otpočeo je sa prisjećanjem ili upoznavanjem bogatstava ovog područja.
Nakon lagane 45 minutne šetnje prva je grupa stigla do Aljmaša, svima poznatog naselja, smještenog pokraj i iznad moćnog Dunava.
Uslijedila je stanka za kavu, druženje i razgledanje mjesta.  U Aljmaš su pristigli mnogi poznati i nepoznati planinari iz svih krajeva lijepe naše i oni iz susjednih nam država.
Brojno stanje cca 300-tinjak planinara. Vrijedne ZANAT-LIJE izložile su svoje kreacije kojima se naprosto nije moglo odoljeti.
U 10 sati, baš kada je sunce provirilo iza oblaka i odlučilo nas pratiti na našem putu jedna je grupa krenula "štrumfati" kroz podunavsku šumu prema Erdutu. Uživajući u lijepom Dunavu stigla je do  manastira Vodica gdje je uz razgledanje uslijedio i kraći odmor.
Ostatak planinara imao je priliku nazočiti svetoj misi u neobičnoj i futurističkoj crkvi u Aljmašu, te nakon mise pješačiti do manastira, gdje ih je čekao autobus te prevezao do Erduta.
Grupa koja se odlučila na dužu hodnju, nastavila je svoj put od manastira, kroz šumu topole, johe i vrbe, obraslu bujnom proljetnom vegetacijom sve do Erduta. Lagano, kao od šale, bez zastoja i teškoća... preko vinograda i plodnih polja prekrivenih pšenicom.
Erdut, prekrasno podunavsko mjesto, čekalo nas je širom raširenih ruku sa svim svojim povijesnim i prirodnim ljepotama.
Planinari su se razbježali oko Erdutske kule, dvorca Cseh i nadaleko poznate vinarije.
Hodanje je završeno na prostoru Erdutskog društvenog doma uz bogatu gastronomsku ponudu, još bolji kulturno umjetnički ("profesionalni" i amaterski) program i veselo druženje.


P. S. Hvala onima koji su nas hvalili, ali i onima koji su nas kudili, do godine ćemo biti još bolji...!Mirela Šefčić

Fotografije

Sl_1Sl_10Sl_11Sl_12Sl_2Sl_3Sl_4Sl_5Sl_6Sl_7Sl_8Sl_9Sl_14Sl_15Sl_16Sl_17Sl_18Sl_19Sl13