11. izlet 2. ciklusa SPP-a

Dana 12.04.2015. godine bili smo na našem 11. izletu 2. ciklusa obilaska SPP-a u organizaciji osječkih planinarskih društava Zanatlija i Bršljan-Jankovac, od planinarske kuće Borovik do izletišta Paulinovac. Ovim izletom započeli smo hodanje po dijelu SPP-a na Krndiji. Osim  planinarske kuće Borovik, koja je 16. KT SPP-a, na putu smo imali još dvije kontrolne točke:  17.KT SPP-a Željeznička stanica Londžica i 18.KT SPP-a Bedemgrad. Hodanje smo završili na izletištu Paulinovac u neposrednoj blizini Lončarskog visa, odnosno prijevoja Međa na cesti Našice-Požega.
Kao i svaki puta do sada, bilo je prisutno sedamdesetak planinara - najbrojniji iz Osijeka, a zatim iz Županje, Našica, Slavonskog Broda, Požege, Virovitice... Hodanje smo započeli u 9.15 sati, a završli u 16.20 sati, što znači da smo u predviđenih 7 sati hoda prošli predviđenih 22 kilometra puta, uz nekoliko kraćih i jednu dužu pauzu.
Nakon dugotrajnog hladnog proljetnog vremena, konačno je granulo toplo sunce i probudilo prirodu pa smo veći dio puta uživali u mladoj tek prolistaloj šumi, lijepom, mirisavom proljetnom cvijeću, modrom nebu protkanom bijelim oblačićima... ukratko - dan je bio tako lijep da bi bila prava šteta da ga nismo proveli ovako kako i jesmo - u prirodi, hodajući, u vedrom razgovoru s prijateljima i dragim ljudima. Na Slavonskom planinarskom putu. Najdužoj i najstrijoj obilaznici u Hrvatskoj koja je opet oživjela u planinarskim pohodima.
Naš sljedeći izlet predviđen je za 10.05.2015. godine, a na redu je dionica od Paulinovca preko Lončarskog visa i Dobre vode do Petrovog vrha, a zatim spust do neobavezne KT SPP-a Ružica grad iznad Orahovice. Pridružite nam se!

Ružica Petrović

Foto: Željko Petrović