2. izlet 2. ciklusa etapnog obilaska SPP-a

Španovica - pl. dom Omanovac

       Projekt  etapnog obilaska SPP-a ušao je u svoju treću godinu održavanja, a drugi izlet po redu ove kalendarske godine održan je u nedjelju 16. ožujka (ovaj izlet bio je ujedno i 2. izlet  2. ciklusa etapnog obilaska SPP-a).  Po vrlo ugodnom, djelomično sunčanom i suhom vremenu izletu se odazvalo 106 planinara iz 10 planinarskih društava, što po broju sudionika i planinarskih društava predstavlja rekordan broj sudionika na jednom od izleta iz ciklusa etapnog obilaska SPP-a. Kao i proteklih godinu dana, glavninu sudionika ovih izleta činili su planinari HPD „Bršljan-Jankovac“ potpomognuti planinarima HPD“ Zanatlija“ Osijek. Uz ova dva planinarska društva iz Osijeka, u sve većem broju u projektu sudjeluju i planinari iz drugih sredina, iz: Našica, Požege, Belišća, Slavonskog Broda, Kutjeva, Daruvara, Pakraca i Lipika. Ono što nas, „nešto starije“ (Samo po planinarskom stažu!), posebno veseli činjenica da je na ovim izletima sve više mladih ljudi koji su se zainteresirali za ovaj projekt.
        Nedjeljni izlet (16. ožujka), održan je na trasi SPP-a od Španovice do planinarskog doma Omanovac, a obuhvatio je dvije kontrolne točke SPP-a, Čaklovačku kulu (KT 3) i planinarski dom Omanovac (KT 4). Za ovu dionicu u dužini nešto manjoj od 14 kilometara trebalo nam je oko 5 sati hoda. Po dolasku u planinarski dom dočekao nas je hladan snažni vjetar, ali i ugodna topla atmosfera
planinarskog doma.  Naši domaćini  predvođeni Dekijem, domaćinom planinarskog doma i našim vodičem na današnjoj trasi SPP- a, Žarkom Ročekom - Žaretom, osim ručka, organizirali su za nas i živu glazbu pa je  zabavni dio izleta mogao započeti odmah po dolasku u dom. U veseloj atmosferi planinarskog  doma vodiči izleta s radošću su „skovali“ plan narednog izleta iz ciklusa etapnog obilaska SPP-a,  pa vas možemo pozvati u nedjelju, 6. travnja na naredni izlet obilaska SPP-a,  planinarski dom Omanovac - Brezovo polje (985 metara, najviši vrh Psunja i Slavonije), Brezovo polje ovaj put, samo je motiv više za sudjelovanje na ovom izletu. 
     Na kraju još jedanput hvala našim domaćinima izleta, a posebno hvala Žaretu zahvaljujući komu je trasa SPP-a kojom smo ove godine u protekla dva izleta prošli,  izuzetno dobro markirana i označena kvalitetnim  putokazima.

        Vladimir Pavičić

Fotografije

Sl_1Sl_21-1-P31601131-1-P31601141-1-P31601201-1-P3160124Sl_6Sl_31-1-P31601321-1-P31601331-1-P3160134Sl_4Sl_5