7. izlet 2. ciklusa etapnog obilaska SPP-a


 Nedjelja, 19.10.2014.g.

Nedjelja i još jedan Slavonski Planinarski Put pred nama.

Ovo je sedmi izlet drugog ciklusa etapnog hodanja SPP-a. Polazak u 6 i 30 h. Budući da je bio još uvijek mrak prije samog kretanja u nevjerici smo svi gledali je li ovaj luksuzni i simpatični autobus naš?
Smještamo se u „dnevnu sobu“ ispod palme u autobusu i svi komentiraju kako nam fali samo još neki koktelčić. Uzbuđenje kratko traje. Kažu nam da moramo prijeći u drugi bus jel ovaj ne radi dobro. U našem dobro poznatom mini busu dovezli smo se do prve benzinske pa smo se ipak preselili ponovo u luksuzni.
Proradio je na našu radost i veselje te nas je bez greške dovezao do pekare u Našicama, a potom i do Požeške koprivnice - odredišnog mjesta s kojeg smo krenuli.  

Na istom mjestu na kojem smo zadnji put završili započinjemo s hodanjem. Skupilo se dosta hodača.
Prije kretanja jedna obiteljska fotografija. Tolika smo obitelj da nismo niti stali u kadar.
Krenuli smo malo prije 10 sati. Put nas je vodio cestom pa smo komentirali da taj dio nije čak niti dolinarenje nego asfaltarenje. Nakon par kilometara smo konačno skrenuli na prteni put da odmorimo nogice od usijanog asfalta.
Bio je vruć jesenski dan. Hodali smo umjerenim tempom, ali smo se ubrzo svi preznojili zbog vrućine. U nadolazećem selu nam je uljudni gospodin dozvolio da se okrijepimo i obnovimo zalihe vode.
Nakon pauze nastavljamo dalje preko Lovčića. U Lovčićima obilazimo crkvu Sv. Martina koja se nalazi uz mjesno groblje. Nastavljamo dalje prtenim putem pa malo kroz šipražje sve do ceste za Grgureviće. Tamo se ukrcavamo u naš luksuzni bus i krećemo do doma „Đuro Pilar“.
Umjesto planiranih 19 km izmjereno je da smo prehodali 22 km.

 

Vrijeme je proletilo u dobrom društvu i lijepoj prirodi te toplim zrakama jesenskog sunca. Bus nas je na kumin nagovor dovezao pred sama vrata doma gdje su nas domaćini dočekali sa čobancem i cugom po želji. Nema slađeg nego nešto pojesti u odličnom društvu nakon dobrih šest sati hodanja te završiti izlet pjesmom.
Kao i uvijek atmosfera je bila razdragana i simpatična. Krenuli smo oko pola 7 za Osijek svatko obogaćen novim dojmovima i zadovoljstvom u duši, a izlet smo još zasladili i slambošem u Našicama. U 21.00 smo stigli u Osijek već pomalo umorni, ali to nam je bilo manje bitno jel znamo da će umor proći a zadovoljstvo i ovaj prekrasan dan ostat u sjećanju.
Do idućeg izleta uživat ćemo u lijepim fotografijama. Hvala svima na ugodnom druženju i pozitivnim iskricama!

Valentina

Evo još jednog viđenja izleta:

Dana 19.10.2014. godine othodali smo 7. izlet 2. ciklusa obilaska SPP-a u organizaciji osječkih planinarskih društava Zanatlija i Bršljan - Jankovac. Početak hodanja bio je u Požeškoj Koprivnici, a izlet smo završili u Grgurevićima. Na putu smo imali 12. KT SPP-a Crkva Sv. Martina u Lovčiću, 280m/nm. Ukupno je prijeđeno 22 kilometra, najviše po makadamu i asvaltu, ali bilo nas je i po šumarcima, livadama, šikarama, pašnjacima... Dan je bio izuzetno lijep i topao pa je i naša ekipa bila vrlo brojna i dobro raspoložena za hodanje i uživanje u ljepotama Dilj gore. Za ovu godinu ostao nam je još jedan izlet, 8. po redu, od Grgurevića do planinarskog doma Đuro Pilar u Slavonskom Brodu koji planiramo za 15.11.2014. godine. Nikad nije kasno da nam se pridružite i započnete hodanje po najdužoj i najstarijoj planinarskoj obilaznici u Hrvatskoj...

Ružica Petrović

Fotografije